לחיות לנצח: למה היום מתחילים טיפולי אנטי אייג'ינג כבר בגיל 20?

לפני שנים ספורות פנייתה של מטופלת צעירה בשנות השלושים המוקדמות של חייה, המבקשת טיפול להזדקנות או לקמטים הייתה נתקלת אצלי בתגובת פליאה. מה אכפת לך מכמה קמטים במצח? הייתי שואל אותה, אינך זקוקה לשום טיפול אנטי אייג’ינג, את כל כך צעירה.

החשיבה הזו שלי ושל עמיתיי היא נחלת העבר. כדי שלא אובן חלילה באופן מוטעה, אבהיר כי אינני מטיף להזרקת בוטוליניום טוקסין לטיפול קמטים בקרב תלמידות תיכון. חלילה. אמות המידה וההתייחסות האתית שלנו נשארו מוצקות.

אז מה השתנה? בימים אלו מתרחש שינוי ההבנה שלנו לגבי מניעת הזדקנות וטיפול בהזדקנות הפנים כבר בגיל מוקדם. החומצות, הבוטוליניום, הקרמים והאמצעים להחדרת הלחות לעור אמנם מתקדמים ומשתפרים משנה לשנה, אבל זה לא כל הסיפור. השינוי הגדול חל בעולם בו אנו חיים.

להמשיך להיראות צעירים - מגיל צעיר

בכינוס האחרון בשטוקהולם, דיווחו חברי פאנל המומחים על שינוי מהותי בהתנהגות הצרכנית של הפונים אלינו. עמיתיי ואנוכי מבינים לפי הפניות אלינו, שצריך לטפל במיליניאלס (ילידי שנות 2000) בגישה אחרת. המיליניאלס צפויים לחיים אחרים משלנו.

בראש ובראשונה, הם יחיו שנים רבות יותר, בממוצע חייהם יימשכו עד גיל 108 שנים או 117, תלוי את מי שואלים. המיליניאלס מבינים ביתר שאת את חשיבות המראה שלהם והם מתכננים את איכות חייהם לעשורים קדימה.

כולנו מבינים שצריך לטפל בגופנו מגיל צעיר. ברורה לכולנו חשיבותה של התזונה והפעילות הגופנית, שאנו מעניקים לילדינו ולנו. באופן דומה מתבררת החשיבות ומתעורר הצורך בשימור המראה הצעיר ותחושת הרעננות והאנרגיה של הצעירים והצעירות של ימינו.

זאת ועוד. המדיה החברתית ההופכת את כולנו (בין אם אנו נמנים על המעוניינים בכך או לאו), לנתונים לחשיפה ויזואלית ונראות אין סופיים. תמונה שמעלה תלמידת תיכון באינסטגרם נצפית על ידי מאות העוקבים שיש לכל צעירה וצעיר שגרתיים בתיכון, ועד למאות אלפים ומליונים באנשים מפורסמים או כאלה השואפים לנראות חברתית.

אף אחד לא זכאי לאנונימיות ואנשים שיכלו בעבר להסתתר מחשיפה, אינם יכולים לרכוש מעמד תואר או דרגה ולשמור על אנונימיות ברשתות. הנראות שלנו במדיה החברתית והתדמית שמצטיירת, הופכות לחלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. וזה נכון לא רק למי שיופיים הוא מקצועם, כמו שחקנים או דוגמנים, אלא גם למנהלי חברות, אנשי רוח ועוד. מי שעדיין לא חש באמיתות דבריי לא נולד במילניום הנוכחי או שאין לו ילדים שהם מיליניאלס.

עולם של מניעת הזדקנות

כך קורה איפוא שהמנתחים הפלסטיים, עסוקים בטיפול שאיננו מורגלים בו בבואנו לדון בסוגיות האסתטיות של צעירים. זה כבר לא רק ניתוחי אף או ניתוחים לתיקון שדיים או אוזניים בולטות. נערות מבקשות הזרקת חומצה היאלורונית לשפתיים, צעירות בשנות העשרים מבקשות טיפול לדיכוי הקמטים בין הגבות ועוד.

הכירורגיה הפלסטית עוסקת היום בשאלה האם יש מקום לשימוש בחומצות היאלורוניות, בבוטוליניום ובאמצעים טכנולוגיים נוספים, כדי למנוע הזדקנות. אדגיש, לא מדובר על ניתוחים שאין עליהם מחלוקת כמו הצמדת אוזניים או הקטנת שדיים גדולים מדי לנערות או נערים. השאלה המתעוררת היא, האם ניתן לדחות את ההזדקנות של עור הפנים.

הגורמים להזדקנות עור הפנים הם בראש ובראשונה גנטיקה, אחריה, חשיפה לשמש ועישון. אולם דור הצעירים, ובעיקר הצעירות של ימינו אינם מחכים "לטפל בהזדקנות" כשהיא תתרחש. מגיל צעיר מאד, אפילו גילאי העשרה ובוודאי בשנות העשרים, מתחילים צעירי המילניום השלישי להתעניין בדרכים למנוע הזדקנות.

הטיפולים הלא ניתוחיים הקיימים היום מציעים עולם שלם של טיפולים. בהם ניתן למצוא בעיקר טיפולים לשיפור איכות העור כמו קרמים, הזרקת חומצות היאלורוניות המעניקות לעור לחות ואלסטיות ( לאו דווקא נפח), ניסיונות רבים נעשים בהבנת היעילות של הזרקה לפנים של פלסמה מועשרת בטסיות (PRP), החדרת ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים לעור ועוד.

טיפולים פנים ייחודיים לצעירים וצעירות נועדו לקילוף שכבת העור החיצונית והחלפתה בתאים צעירים. מכשור מתקדם וטכנולוגיות חדשות מאפשרות מיצוק והרמה קלה של הרקמות ללא התערבות כירורגית וללא זמן החלמה וביעילות מוכחת.

וכמו תמיד, המלצתי הראשונה היא: הקפידו להתייעץ ולטפל אצל מומחים בעלי ניסיון.

 

*פורסם באתר  Ynet- בריאות - טיפוח ויופי.