סיפורו של הליך: הדרך שעבר אחד הניתוחים הפלסטיים המוצלחים ביותר, ממתיחה ועד הרמה

בעולם הטכנולוגי של ימינו, צרכנים רבים נמשכים למוצרים הכי עדכניים וחדשניים שעושים שימושים מתקדמים במדע המודרני. לכן, זה אך טבעי שאנשים יישמו את אותם הסטנדרטים הגבוהים על הטיפולים האסתטיים שלהם. עם זאת, גישת הכמה-שיותר-חדש-יותר-טוב לא תמיד עובדת בתחום הניתוחים הפלסטיים. למרות ההתפתחות הטכנולוגית והמהימנות של טיפולים לא פולשניים רבים, הרמת פנים היא עדיין הטיפול, בהא הידיעה, בתחום הטיפולים להצערת מראה הפנים. הסיבה לכך היא כפולה: ראשית הרמת פנים מספקת את התוצאות הכי מרשימות; ושנית, התוצאות של ניתוח זה נשמרות לאורך שנים. 

אמת, אנשים רבים עדיין נרתעים מהניתוח בגלל ההיסטוריה של מראה לא טבעי או מתוח שלא פעם היה מנת חלקן של המנותחות בהליך זה. אבל, עד כמה שחשש זה היה מוצדק בעבר היום המצב שונה בתכלית. טכניקות להרמות פנים עברו כברת דרך ארוכה בשני העשורים האחרונים והתוצאות המצוינות והטבעיות מאוד של הניתוח נשמרות היום למשך שנים ארוכות. 

כדי להציג בפניכן תמונת מצב עדכנית של ניתוח ותיק זה ערכנו שיחה עם המומחה שלנו להרמות פנים, הלא הוא פרופ׳ אייל וינקלר בכבודו ובעצמו.

איך נראה הניתוח להרמת פנים ב-2019? במה הוא שונה ממתיחות הפנים של שנות ה-90 ושנות ה-2000 המוקדמות?

פרופ׳ וינקלר: אם היה עליי לתאר את ההבדל בין הרמת הפנים של היום ומתיחת הפנים של פעם במילה אחת, הייתי בוחר במילה ״טבעי״. הרמות הפנים שאנחנו מבצעים היום נראות טבעיות לחלוטין והמטופלות שלנו לא נאלצות להתמודד עם הסטיגמות של מתיחות הפנים של פעם (כלומר, המראה המתוח והלא טבעי). כדי להשיג את השיפור המשמעותי הזה, היה עלינו לשנות כמה עקרונות יסוד של הניתוח. 

ראשית, שינינו את כיוון ההרמה שבעבר נקרא מתיחה. היום, אנחנו ממקמים את עודפי העור באופן יותר מאוזן לעומת המתיחה האנכית של ימים עברו. הטעות נבעה מכך שעם הגיל, כוח הכבידה מושך את רקמות הפנים כלפי מטה ולכן ההנחה הייתה שכדי להשיג הצערה של הפנים יש למשוך אותם כלפי מעלה. 

השינוי השני שחולל מהפכה הן במראה והן באורך החיים של תוצאות הניתוח המודרני הוא עומקו של ההליך. על ידי כך שאנחנו נכנסים מתחת לפסיה, שהיא המעטפת של שרירי הפנים, יש ביכולתנו לשחרר את הרצועות שמתנגדות למאמצינו להרים את רקמות הפנים. ברגע שהרצועות משתחררות, אנחנו מסוגלים למקם מחדש את הרקמה שצנחה בלי מתיחה. ההימנעות ממתיחה מופרזת במהלך הניתוח היא צעד גדול לעבר המראה הטבעי לעומת המראה המתוח.

שינויים משמעותיים אחרים שהתחוללו בשנים האחרונות הם בטיחות משופרת, שימוש בחומרי הרדמה מעודנים יותר וזמן החלמה הרבה יותר קצר ונוח. השיפורים בטכניקות הניתוחיות והגישה המדויקת יותר, שמתמקדת בטיפול בשינויי הגיל בלי תיקונים ניתוחיים מופרזים, מאפשרים לנו לקבל יותר תמורת פחות ולשפר באופן משמעותי גם את התוצאות וגם את חוויית המטופלות. 

כך, מניתוח דרסטי שבוצע בבית חולים ודרש ימים של תמיכה וטיפול פוסט ניתוחיים, הרמות הפנים המודרניות הפכו להליך שההחלמה ממנו לא כרוכה בסבל ושניתן לבצע אותו תחת הרדמה מקומית, כשבמרבית המקרים המנותחות משוחררות הביתה בתוך שעות ספורות לאחר הניתוח. 

נתקלת במטופלות צעירות יותר שמבקשות לעבור הרמת פנים?

פרופ׳ וינקלר: הרמות הפנים הן בטוחות יותר, טובות יותר והרבה פחות בולטות לעין. לכן, אין פלא שיותר ויותר אנשים בסוף שנות ה-30 ובתחילת שנות ה-40 לחייהם נושאים עיניהם אל עבר הניתוחים המצעירים. זה כבר עניין די שכיח לראות אנשים שמגיעים לקליניקה ושואלים על הרמת פנים, למרות שעל פניהם נראים סימני הזדקנות מאוד מוקדמים. 

האם ישנם הליכים אחרים שנותנים את אותו האפקט של הרמת פנים בלי לעבור את הניתוח עצמו?

פרופ׳ וינקלר: בזמן זה, אין חלופה אמיתית להרמת פנים. כל ההליכים הלא ניתוחיים להידוק עור הפנים אינם מסוגלים לספק תיקון ארוך טווח לשינויי הגיל שעוברים על החלק התחתון של הפנים. שימוש מושכל בחומרי מילוי אמנם יכול להסוות את סימני ההזדקנות המוקדמים של הפנים, אבל ברגע שמתפתח חוסר גמישות משמעותי ההישענות המתמשכת על חומרי מילוי עלולה להשפיע באופן שלילי על האסתטיקה של הפנים ולגרום למראה מוזרק ולא טבעי. 

כשמחליטים לעבור הרמת פנים, מה כדאי לבדוק בשלב בחירת המנתח?

פרופ׳ וינקלר: ראשית, אני תמיד ממליץ למטופלות, וכמובן גם למטופלים, לחפש מומחה להרמות פנים ולא להמר על המראה שלהן. הבחירה במנתח או מנתחת שצברו ניסיון והפכו מיומנים מאוד בתחום הצערת מראה הפנים תבטיח תוצאות איכותיות, טבעיות וארוכות טווח. 

שנית, אני ממליץ לבחון את תמונות הלפני-אחרי של המנתח. למרבה המזל, מנתחים שמבצעים הרבה הרמות פנים צוברים לא מעט תמונות כאלה עם השנים וחלקם אף מפרסמים אותן באתר האינטרנט שלהם.

לבסוף, הייתי מציע לבדוק אם המנתח נותן למטופלות תחושה נינוחה ובטוחה. אני מאמין שהמטופלת צריכה להיות בטוחה ב-100 אחוזים בכישוריו של המנתח כדי שתהיה לה חוויה חיובית וכדי שהיא תהיה שבעת רצון מהתהליך.