מומחה בכירורגיה פלסטית מסביר: אלה הגורמים שישפיעו על התחום בעתיד

"בכירורגיה הפלסטית אנו עוסקים גם בהצלת חיים ומנצלים את הידע והרמה המקצועית גם לניתוחים קוסמטיים או ניתוחי שחזור אסתטיים. יש שני גורמים שישפיעו על התחום בעתיד, התארכות תוחלת החיים והשני התאמה אישית בהתאם לגנים".

את הדברים אמר השבוע פרופ' וינקלר, מומחה בכירורגיה פלסטית וניתוחים קוסמטיים, מייסד ומנהל מרפאות וינקלר קליניק, בפסגת העסקים של קבוצת הג'רוזלם פוסט, מעריב ו-וואלה!, במסגרת שיחה מיוחדת עם מירב כהן, כתבת הבריאות של וואלה!.

לדברי וינקלר, הכירורגיה הפלסטית נולדה בכללה למען הצלת חיים. הוא ציין שבמשך שנים ניהל מחלקה בבית החולים שיבא ובמקומות נוספים, והציל "חיילים שנשרפו, לוחמים שנפגעו קשות או אזרח שפשוט התלקח בעת שעשה מנגל. אנחנו נוסעים לארצות העולם השלישי ומנתחים ילדים עם שפות שסועות", אמר והוסיף: "היינו במקסיקו ובאמזונס. חשוב לבצע אבחנה בין הכירורגיה האסתטית בעולם היופי, לבין ניתוחים קוסמטיים חיוניים. בשני המקרים אנו מנצלים את הידע והעוצמה הכירורגית שלנו ומשתמשים בכלים מתוחכמים וחדשניים להענקת מראה חדש. ולפעמים, גם חיים חדשים".

איך אתה רואה את עולם הכירורגיה האסתטית הפלסטית היום ובעתיד?

"להגיע לגיל מאה זו כבר לא מטרה בלתי מושגת ויש עיסוק במניעת הזדקנות הגוף. בעתיד הקרוב, נצטרך לעסוק בשינויים מהותיים יותר בתחום, וזה יהיה באמצעות טכנולוגיות זעיר פולשניות או שאינן פולשניות כלל. לדוגמה, טכנולוגיות מעולם הלייזר. בימים אלה אנחנו נמצאים בשיתוף פעולה עם חברה ישראלית גלובלית ששוקדת על פיתוח מכשירים חדשניים שיטפלו בכמה אינדיקציות אסתטיות. אני מעריך גם שתהיה מניפולציה גנטית בטכנולוגיה של גנטיקה, על כל המורכבות שבזה. חשוב לזכור שהמנתחים הפלסטיים לא קבעו את הצורך באידיאל היופי והצערת הגוף אלא מעניקים מענה לצורך".

בהתייחסו לשאלת הגבולות והיכן עובר הקו האדום בין השאיפה ליופי לבין קודים אתיים, מודה פרופ' וינקלר כי הוא מסרב לכשליש מהפניות אליו, וכי השיקול חייב להישאר מקצועי נטו.

"אם לא נכון מקצועית לטעמי, לא אעשה את זה. החכמה הגדולה שמגיעה עם הניסיון זה הפער בין הציפיות למה שאתה יכול לתת לבין תחושת המטופל בנוגע למה שקיבל. יש התוויות שאי אפשר לטפל בהן, ואתה אומר לא. יש כ-50 אלף נערות בשנה בישראל שמנפחות את השפתיים, מתחת לגיל 20. לשמחתי, החומר המודרני להגדלת שפתיים זו חומצה שנספגת. הסיליקון, שהשתמשו בעבר, לא נספג ועלול להתפזר בגוף. זה למשל מבחינתי, חומר שאסור לשימוש".

*פורסם במעריב.