יש דבר כזה "פיסול אף"? - פרופסור אייל וינקלר - וינקלר קליניק
תמונה לכתבה יש דבר כזה "פיסול אף"?
לא רואים עלייך, הכל על רפואה אסתטית מאת פרופסור אייל וינקלר, ידיעות אחרונות מוסף זמנים בריאים

יש דבר כזה "פיסול אף"?

יותר ויותר שואלים אותי אם אני יודע לבצע פיסול אף עם חומצה היאלורונית. הפעם הראשונה שבה נתקלתי במונח: "פיסול" בהקשר של כירורגיה פלסטית וקוסמטית היה כשפרופסור חגי צור ז"ל, המורה האגדי שלי לכירורגיה פלסטית, העניק לי עותק מספרו "עיצוב אנושי", בשנת 1992. הייתי אז מתמחה צעיר וחגי היה מענקי הדור. איש אשכולות, ג'נטלמן וכירורג פלסטי מהבולטים והחשובים בדורו כאן בארץ וגם בעולם. חגי אהב וביצע את כל סוגי הניתוחים הקוסמטיים ובספרו הוא הנגיש לקוראים את החלק האמנותי כמו גם את העניין הטכני בכירורגיה הפלסטית. יותר מהכל הוא היטיב לבצע ניתוחי אף, כשהשאיפה העילאית מכוונת למטרה אחת אף בעל מראה טבעי. "כל החוכמה מתמצה בכך שהאף לא ייראה מנותח", היה חגי אומר.

איך מנתחים אף?

האף בנוי משני רכיבים - השלד והעור העוטף. באופן תיאורטי שני אפים הזהים מבחינת מבנה השלד המורכב עצמות וסחוסים, ייראו שונה אם העוטף אותם הם שני סוגי עור שונים. למשל אף של בעל עור עבה וגברי ייראה שונה מזה של עור דקיק. כך גם מדי פעם אנו רואים מנותחי אף הסובלים מעיוות נוראי. אף עם סטייה, אסימטריה, קצה אף בעל מראה חזרזירוני ועוד. הניתוחים המתקנים במצבים אלה הם מורכבים ביותר. נדרשת הבנה באנטומיה של האף, יכולת טכנית גבוהה כדי לשפר את הניתוח שלא צלח. במקרים קשים שבהם נגרם לאף נזק בשל הרחקת יתר של סחוס ועצם נדרשת נטילת פיסת סחוס מהאוזן או הצלע כדי למלא את האף החסר. אולם, חלק מהמצבים האלה ניתן לשיפור זמני על ידי הזרקת חומצה היאלורונית. את התמחותי סיימתי בשנת 1998, אז עוד לא היה קיים העולם החדש והמרתק של חומרי המילוי העומדים לרשותנו היום, בעיקר החומצות ההיאלורוניות בעלות דרגת סמיכות גבוהה.

הסיליקון הנוזלי היה אז חומר המילוי היחיד והמורים שלי ואנוכי בחרנו ועדיין בוחרים שלא להשתמש בו, בגלל הסיבוכים הקשים, עיוות המראה וההגזמה הגרוטסקית שהיו קשורים בשימוש בסיליקון נוזלי כחומר מילוי. בעיקר במקרים שנדרשת בהם הזרקת כמות גדולה כמו לתיקון אף או למילוי סנטר.

מהו פיסול אף?

חיפוש באינטרנט מדגים כיצד הפכו המילים פיסול אף ללא ניתוח, למונח נפוץ שלא לומר נדוש ומביך.

רופאים "אסתטיקנים" שספק אם הם מבינים באנטומיה הבסיסית של האף, מציעים למטופלים ניתוחים לעיצוב האף על ידי הזרקת חומצות היאלורוניות. חלק לא קטן מהתמונות המוצגות כתמונות לפני ואחרי טיפול פיסולי, אינן מהימנות בלשון המעטה.

מה בכל זאת ניתן להשיג על ידי הזרקת חומצה היאלורונית לאף ולמי זה מתאים?

כל מי שסובל ממראה האף שלו בין אם הוא נותח או לא, הוא מועמד מתאים להיבדק אצל רופא מומחה העוסק בהזרקות מתקדמות של חומצה היאלורונית לפנים. כפי שהסברתי האף הוא איבר מסובך אנטומית. הזרקת חומצה לאף היא מסובכת ועלולה להיות מסוכנת עקב העור הדק והלחץ שעלול להיווצר על הסחוסים והעצם.

היתרון בהזרקת חומצה היאלורונית לאף נובע מכך שהחומר מסיס ולכן אם הושגה תוצאה לא רצויה ניתן להזריק חומר שימיס את החומצה וישיב מיד את המצב לקדמותו. יתרון נוסף שההחלטה מהירה, המחיר זול יותר מניתוח והזרקת החומצה תאפשר לנו לדעת אם השיפור שאפשר להשיג באף מניח את דעתנו.

יש לזכור שהאף איבר דינמי המורכב מעצמות סחוסים עור ושרירים, ולכן ייתכן שתיקון של האף באזור אחד (נניח הזרקת חומר מילוי ליישור הגבנון), עלול לגרום לפגיעה באזור אחר כמו הדגשת סטיית האף.

כרגיל, ההמלצה היא להיות מטופל בחומרים הטובים ביותר ובידיים המתאימות.

למידע נוסף על ניתוח אף לחצו

 

03-5278128

נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה או התייעצות, או לקביעת תור עם המומחים שלנו