התזונה הטובה והגרועה ביותר לסוג העור שלך

היופי באמת מתחיל מבפנים, זאת לא סתם קלישאה, והמראה החיצוני שלנו הוא תוצר של מה שמתחולל בתוכנו. לכן, טיפוח נכון של העור צריך לכלול לא רק מריחה של חומרים חיצוניים אלא גם טיפוח פנימי, ואוכל הוא חלק משמעותי מזה.

התזונה משפיעה על רמות ההורמונים השונים בגוף וההורמונים מווסתים את התהליכים הטבעיים שמתרחשים בגוף. המשמעות היא שהבריאות הכללית ומראה העור קשורים בקשר ישיר לשינויים ברמות ההורמונים, שמושפעות מהתזונה. 

במילים אחרות, אכילה של מזונות מסוימים והימנעות ממזונות אחרים יכולות לעזור לשפר את מראה העור. 

עם זאת, האוכל הטוב ביותר בשבילך תלוי בסוג העור שלך, ממש כמו שלכל סוג עור יש מוצרי טיפוח שטובים לו פחות או יותר. 

הנה המזון שכדאי לך לאכול לפי סוג העור שלך.

עור יבש

אם העור שלך יבש, הוא בוודאי צמא. 

שתייה של 2 ליטרים של מים מדי יום יכולה לעזור, אבל את יכולה גם לאכול פירות כמו אבטיח כדי לספק לגוף את המים שהוא צריך וגם להעשיר אותו בלחות בעזרת חומצות שומן, כמו שאלה שנמצאות ב:

  • אבוקדו
  • שמן זית
  • סלמון

במקביל, צמצמי למינימום את הצריכה של מזון ומשקאות מייבשים, כמו קפאין ואלכוהול. ההמלצה היא להגביל את רמות הקפאין היומיות ל-400 מיליגרם ביום (בערך שתיים-שלוש כוסות קפה בגודל של 240 מיליליטר).

אבל עור יבש הוא לא רק תוצר של חוסר נוזלים. 

חוסרים של ויטמין A ו-C יכולים לתרום לעור יבש ולכן מומלץ להגדיל את הצריכה של:

  • תרד
  • ברוקולי
  • בטטה

עור שמן

האינסטינקט אולי אומר שאם העור שלך שמן אז כדאי לך להימנע משמנים, אבל זה לאו דווקא נכון כי שמן לא בהכרח יוצר עוד שמן, וחומצות שומן אנטי-דלקתיות אפילו יכולות להפחית את מידת השומניות של העור. 

נסי לצרוך מאכלים שמכילים חומצות שומן אנטי-דלקתיות, כמו:

  • אבוקדו
  • זיתים
  • דגים
  • זרעי פשתן

מה שכן כדאי להימנע ממנו זה מזון אולטרה-מעובד ושמנוני, כמו חטיפי תפוח אדמה מטוגנים, ולצמצם למינימום את הצריכה של סוכר. 

מומלץ גם להחליף מאכלים שומניים באחרים, שומניים פחות, ובכך למנוע מהעור לייצר יותר מדי סבום (הנוזל השומני שמופרש מבלוטות החלב בעור ותפקידו לשמן את העור והשיער) ולסתום את הנקבוביות. השיטה היא מאוד פשוטה: החליפי את הפחמימות הריקות בדגנים מלאים, העדיפי עוף או דגים על פני בשר אדום ובמקום מזון עתיר סוכר אכלי סוכרים טבעיים, כמו אלה שנמצאים בפירות. 

עור מעורב

בגלל שעור מעורב הוא תמהיל של עור יבש ושמן, המזון הטוב ביותר בשבילו הוא שילוב של מאכלים שמיטיבים עם שני סוגי העור. 

אנשים שהעור שלהם מעורב לא צריכים להימנע מפחמימות לגמרי, אבל כן חשוב לשים לב אילו דגנים אוכלים. 

פחמימות יכולות לגרום לתהליכים דלקתיים ולהפר את האיזון העדין של העור המעורב. כשאת בוחרת את הפחמימות שלך, העדיפי פחמימות עשירות בחלבון ועם ערך גליקמי נמוך, כמו אורז חום או קינואה. 

עור מבוגר

לפני הכול: חשוב לזכור שלא משנה מה תאכלי, תהליכי ההזדקנות של העור הם שונים אצל כל אחת ואחד מאיתנו. ובכל זאת, מזון עשיר בקולגן יכול לעזור להאט מעט את התהליך. 

הקולגן הוא חלבון שקיים בגוף באופן טבעי והוא הדבק שמחזיק את חלקי הגוף שלנו יחד. אבל כבר בשנות ה-20 רמות הקולגן בגוף מתחילות לרדת. 

אפשר לעזור לגוף לחדש את מלאי הקולגן שלנו עם מאכלים עשירים בחלבון, כמו:

  • ביצים
  • דגים
  • בשר רזה

בנוסף, ויטמין C שנמצא באוכמניות ובפירות הדר יכול לעזור לגוף לספוג את הקולגן. 

במקביל, כדאי להמעיט באוכל מלוח, כמו צ׳יפס וחטיפים, כי אלה עלולים לייבש את העור וכשעור מבוגר מתייבש, הקמטים והקמטוטים הופכים בולטים יותר. המזון עתיר המלח פשוט מושך את הלחות החוצה מתוך תאי העור ובכך גורם לעור להפוך יבש, ומחמיר את מצב הקמטוטים והקמטים. 

אבל, הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות אם העור שלך כבר מבוגר הוא לא לאכול מספיק. העור זקוק לחלבון ולשומנים כדי לשמור על הנפח שלו וכדי לתמוך בשרירים שמתחתיו, אז הקפידי על תזונה מזינה ומאוזנת. 

עור חסר חיות

לא, שיזוף הוא לא הדרך הבטוחה והטובה ביותר למראה עור בריא וזוהר, פשוט כי השמש מזיקה לעור. אבל ההוספה של כמה מאכלים לתזונה יכולה לעזור לך להשיג את המראה השזוף בכל יום בשנה ובלי לסכן את בריאותך. 

מראה עור חסר חיות הוא בדרך כלל תוצאה של עקה חמצונית – נזק שנגרם לחלבונים ולדנ״א על ידי הסביבה, כמו חשיפה לזיהום ולמקורות אחרים של רדיקלים חופשיים.

אחת הדרכים להגן על הגוף מפני עקה חמצונית היא לצרוך נוגדי חמצון. איך? פשוט, אכלו את הקשת. כלומר, ירקות בכל קשת הצבעים. 

בנוסף, הזינו את הגוף עם ליקופן – פיגמנט מסוג קרוטנואיד שצבעו אדום בוהק ונמצא בפירות ובירקות שונים. 

מזון שמכיל ליקופן יכול לכלול פירות וירקות אדומים וורודים, כמו:

  • עגבנייה
  • גויאבה
  • פפאיה
  • פלפל אדום (גמבה)

הליקופן גם נמצא בכמה מאכלים ומשקאות מפנקים, כמו יין אדום (אבל שתי ממנו במידה) ושוקולד. קקאו הוא מקור טבעי נהדר לנוגדי חמצון, לכן מומלץ לצרוך פולי קקאו אורגניים בכל מיני דרכים (אפשר להוסיף אותם לשייק למשל), או לאכול שוקולד מריר או שוקולד שמכיל יותר מ-75% קקאו. אחרת, תאכלו יותר סוכר מקקאו. 

שיתוף

דילוג לתוכן