נקודות חן ושומות

Mole and Skin Tag Removal

הסרת נקודות חן ושומות

הסרת ״ נקודות חן״ נגעים עוריים (שומות, ממצאים עוריים) ותת-עוריים.
 
כמעט לכולם יש נקודות חן. לפעמים הן מופיעות על השפתיים, על הפנים או על המצח ולפעמים גם במקומות אחרים בגוף.
נקודות חן, כתמי פיגמנטציה ושאר נגעים עוריים ותת-עוריים נחלקים לשתי קבוצות עיקריות: 
1. נגעים שפירים
2. נגעים ממאירים.

רוב נקודות החן הן שפירות ואינן דורשות טיפול. נגעים שפירים אינם מסכנים את בריאותנו, ולכן הסרתם תעשה מסיבות אסטטיות או מטעמי נוחות, למשל: נגע בולט בקו החגורה או שומה גדולה על המצח.
כאשר מדובר בנגע שאינו שפיר, גילוי מוקדם מציל חיים! בשנים אחרונות חלה עליה חדה בשכיחות סרטן העור הקטלני - מלנומה. ישראל נמצאת במקום שני בעולם, יחסית למספר תושבים, בתמותה ממלנומה, בשל מרקם האוכלוסייה הייחודי הכולל מהגרים ממדינות צפוניות בעלי עור בהיר.

דרמוסקופיה היא הטכניקה המדויקת ביותר לאבחון נגעי עור שונים. ביצוע הבדיקה על ידי רופא מיומן בשיטה, מעלה דרמטית את דיוק האבחון ל 90% (לעומת כ- 60% באבחון רגיל). הבדיקה אינה פולשנית ומתבצעת באמצעות מכשיר אופטי ייעודי המאפשר לזהות טוב יותר מבנים תוך עוריים ונגעים סרטניים בשלבים מוקדמים, אשר ללא השימוש בטכניקה זו לא ניתן היה לזהותם. 

 

בוינקלר קליניק נעשית כל בדיקה על ידי רופא מומחה בכירורגיה פלסטית, הכוללת בדיקה קלינית ודרמוסקופית, ובהתאם קובע המומחה את אופן הטיפול המתאים ביותר. כאשר רופא מומחה בכירורגיה פלסטית מסיר נקודת חן, העקרונות הקוסמטיים באים לידי ביטוי כך שהצלקת שתישאר היא מינימלית ולעיתים בלתי מורגשת לחלוטין. כאשר אין בכלל חשד לממאירות, ומדובר נקודת חן או בממצא עורי אחר שברור שהוא שפיר לחלוטין, אפשר להימנע מניתוח ולהסיר את הממצא באמצעות חנקן נוזלי או לייזר. אחרי הסרת הממצא כדאי להימנע מחשיפת האזור לשמש, על מנת להימנע מהיפר פיגמנטציה באזור בו היתה הנקודה. 

לגלריית תמונות לפני / אחרי לחצו כאן

ניתוחים קוסמטיים נוספים:

שאלות נפוצות

  • מתי נדרשת בדיקת מומחה?

    לאור ריבוי מקרי המלנומה הממאירה בישראל, אנו ממליצים לאוכלוסיית הבוגרים הישראלית, להיבדק אצל רופא מומחה לשם סקירת נגעים אחת לשנה.
    הנגעים החשודים  עשויים להופיע בכל גיל: לפעמים זו נקודת חן חדשה, לפעמים זו פיגמנטציה מחשיפה לשמש או אחרי היריון, ולפעמים מדובר בממצא תת-עורי, כמו ציסטה או ליפומה. 
    למרות שלא כל נגע חדש או שינוי בממצא קיים חשוד לבעיה רפואית, כל שינוי מחייב בדיקה אצל רופא מומחה. 
    חשוב לזכור, בדיקה דרמוסקופית מעלה באופן דרמטי את סיכוי האבחון לנגע חשוד, ועל כן מומלץ לא להסתפק בבדיקה רגילה בלבד.

  • מתי נדרש ניתוח?

    כל נגע חשוד חייב בניתוח.
    נגעים שפירים, ניתן כאמור להסיר מסיבה קוסמטית.
    לדוגמא: נקודת חן בקצה האף המושכת תשומת לב או גידול עורי במקום בולט או גוש שומני תת-עורי שמצוי במקום מטריד או בולט לעיין. 
    לעיתים הרופא ימליץ לטפל בנגע שפיר, גם אם אינו מסוכן מבחינה בריאותית, וזאת בגלל שהוא עלול בעתיד לעבור התמרה ולהתפתח לממצא מסוכן בעתיד.

  • יתרונות הניתוח

    הסרה של נגעים שפירים בעיתוי הנכון ועל-ידי רופא מומחה בכירורגיה פלסטית מאפשרת לשמור על העקרונות הקוסמטיים ולהתמקד בהשגת תוצאה מיטבית. 
    במרבית המקרים אפשר להסיר נקודות חן וממצאים עוריים אחרים בהרדמה מקומית וללא תפרים והצלקת מינימלית.  ציסטה תת-עורית, שלעיתים נמושה  כמו ״גולה״ מתחת לעור, עלולה להזדהם עד שיש מורך בניקוז דחוף של המוגלה דרך העור, בחתך המותיר צלקת  מכערת. 
    אנו מעדיפים לטפל בנגעים תת עוריים אלה בשלב מוקדם: באמצעות חתך מינימלי - לסלק את הציסטה במלואה ולמנוע סיבוך  של זיהום  בעתיד. זאת בצלקת מינימלית וללא כאב או טיפול בפצע דלקתי. 

  • ההכנות לניתוח

    עפ״י רוב  מספיקה פגישת ייעוץ ובדיקה על-ידי הרופא המומחה ואין צורך כלל בהכנות מיוחדות. 
    אנו נוודא  תקינות המצב הבריאותי הכללי, ההיסטוריה הרפואית וגורמי סיכון, מחלות רקע, תרופות קבועות ואלרגיה לתרופות, ונברר גורמי סיכון אחרים להפרעה בריפוי פצע כגון עישון. 
    במקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר בנגע פיגמנטרי, נבצע לפי הצורך, בדיקה דרמוסקופית (בדיקה של הממצא באמצעות מכשיר ידני קטן עם תאורה מיוחדת וזכוכית מגדלת) לפני שנחליט על הטכניקה המתאימה. 
    אין צורך להפסיק טיפול תרופתי קבוע, לרבות אספירין, ואין צורך בבדיקות דם מיוחדות, אלא אם מדובר בתרופות לדילול דם מסוג קומדין או תרופות מיוחדות אחרות, בהתאם להנחיית הרופא.

  • מהלך הניתוח

    ביום הניתוח עליך להמשיך טיפול תרופתי קבוע כרגיל, אלא אם קיבלת הנחיה אחרת מהרופא. אין צורך בצום. אנו ממליצים להגיע כחצי שעה לפני השעה שנקבעה על-מנת למרוח משחת אלחוש. לאחר מכן תתבצע הרדמה מקומית של האזור, בטכניקה נטולת כאב. לאחר הסרת הממצא  ייסגר הפגם הניתוחי באמצעות תפרים פנימיים נספגים ו/או חיצוניים או ע״י דבק עור מיוחד.

  • סיבוכים אפשריים

    בניתוחים מסוג זה שיעור הסיבוכים נדיר, והם בעיקר סיבוכים מקומיים – דימום, זיהום, הפרעה בריפוי הפצע ושינויים הקשורים בצלקת. לפני הניתוח הרופא יסביר אודות הסיבוכים האפשריים ותופעות הלוואי, ויחתים אתכם על טופס הסכמה מדעת.

  • תהליך ההחלמה

    לאחר הניתוח מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת מספר ימים כדי לא לגרום לדימום או להיפרדות התפרים. מומלץ לא לשחות בים ובבריכה כדי להימנע מזיהום בפצע הניתוחי. כמו כן מומלץ לא לחשוף את אזור הניתוח לשמש כדי להימנע מהיפר פיגמנטציה באזור הניתוח.