לא רואים עלייך, הכל על רפואה אסתטית מאת פרופסור אייל וינקלר, ידיעות אחרונות מוסף זמנים בריאים

חיים בסרט

בשבוע שעבר ביקרתי בלוס־אנג'לס, הלא היא בירת הכירורגיה הפלסטית המלאכותית. קיימתי פגישות עבודה וביקורי התרשמות במרפאותיהם ובחדרי הניתוח של כמה מנתחים פלסטיים מובילים הן בתחומי הקוסמטיקה והן בתחומי השחזור.המסקנה שלוס־אנג'לס אינה תל־אביב אין בה חידוש, לא באופן כללי וגם לא למי שעניינו הטרנדים המובילים של הכירורגיה הקוסמטית. מבט אחד בעוברים ושבים ברחובות העיר מביא למסקנה שהפונים והפונות לשירותיהם של המנתחים הפלסטיים של לוס־אנג'לס אינם מוטרדים כלל מהבעיה הכי חשובה למטופלות בישראל – סוגיית המראה הטבעי. נהפוך הוא! יש כאן מצגת אין־סופית של ניתוחים פלסטיים שכל מטרתם היא להציג לתפארת את העובדה שעברנו ניתוח – כמה שיותר מלאכותי יותר טוב. לא התביישתי ושאלתי עמית פלסטיקאי באל־איי: מדוע ולמה?"ראשית, כאן כולם רוצים להיראות כאילו שהם חיים בסרט, אבל בסרט טוב", באה התשובה. "הסרט הכי טוב שידם משגת. החיים הטובים פה צריכים להיראות לעין כל. החיים הטובים הם סרט של בריאות ודיאטה וספורט ופנאי ושיזוף ביאכטה. בסרט יש גם חלקים העוסקים בעיצוב הפנים והגוף, השיער, הלבוש והכל. התושבים כאן זקוקים לפנים מתוחות, לרעמת שיער, לשדיים עומדים, לקוביות בבטן ולכל מה שהרפואה האסתטית יכולה לתת. הסיבה השנייה והחשובה לא פחות היא ריבוי התחרות מצד מנתחים ומטפלים בלתי מיומנים".

 

הבטן של ראיין לוכטה

"הבעיה קיימת בחומרה דומה בכל העולם", התרסתי בפני הקולגה, "אז מה ההבדל?" 

"ההבדל הוא שמנתחים שאינם מומחים בכירורגיה פלסטית – כמו מנתח אף־אוזן־גרון ואחרים המבצעים מתיחות פנים – יכולים לשרוד עם התוצאות שלהם באל־איי, בעיקר כשהם מציעים מחירים נמוכים במיוחד".

"בדומה למה שקורה גם אצלנו", אמרתי.

"אנו צופים שהמצב יחמיר עוד יותר – עוד ועוד קורבנות של טיפולים וניתוחים לא מקצועיים יסתובבו ויחפשו תיקון בשנים הבאות. ייתכן שהעתיד של המנתחים הפלסטיים יהיה בניתוחים לתיקון 'תקלות מפלסטיק'. היכנס לאינטרנט ותראה מה מוצע שם".

נכנסתי – ונדהמתי. מאות מרפאות של מטפלים לא מוסמכים מראות תמונות מדהימות ומבטיחות תוצאות בעיצוב הבטן והחזה והפנים, והכל – ללא ניתוח.

"מי מאמין לזה?" שאלתי והצבעתי על תמונת בטן של גבר הנראה כאילו נכלל בנבחרת השחייה של ארצות־הברית. "אולי זהו ראיין לוכטה?" שאלתי בציניות, בהזכירי את השחיין השנוי במחלוקת.

"תתפלא", ענה לי המארח שלי, "רבים מאוד מאמינים לפרסום. בהיעדר חקיקה ופיקוח מתאימים אנו מוצאים את עצמנו נגררים כלפי מטה במקום למשוך את רמת הטיפול הרפואי למעלה. לוס־אנג'לס נמצאת שנים לפני כל שאר העולם בכל הקשור לטרנדים של אופנה ורפואה. כוכבי הקולנוע יהיו תמיד ראשונים בכל תחום מתחומי סגנון ואיכות חיים, שמירה על הנעורים והנאות החיים. בעוד כמה שנים תגיע אופנת המראה המנותח לכל שאר העולם, וכולם ייאלצו ליישר קו עם ניתוחים המעלימים את הגיל, מעניקים גוף מושלם ומבטיחים נעורי נצח לכל".

הקשבתי בנימוס אבל קיוויתי שהוא טועה. אמירותיו נכונות כנראה למקומות מסוימים בעולם המקדשים באופן מוחלט את המסר האופנתי החיצוני. כאשר נצליח אנחנו, המנתחים הפלסטיים, להסביר את המצוי לעומת הרצוי ונמשיך להשתפר מקצועית ולהסביר את עצמנו למטופלים שלנו, כך תנוע המטוטלת האופנתית לכיוון ההפוך. רבים יביעו סלידה מהטיפולים ומהניתוחים הקוסמטיים המובטחים על ידי שרלטנים, המעוותים את המראה החיצוני והמוליכים את המטופל לסרט הנראה יותר כסרט אימה.

בעתיד ינוצלו חידושי הרפואה הקוסמטית באופן כזה המכוון לקבלת תוצאה הדוגלת במראה טבעי. הניתוחים ימשיכו לשאוף לשימור המראה הצעיר והגוף הבריא, אבל תוך הקפדה על ביטחון המטופל, הבטחות אמת והקפדה על מראה מציאותי, טבעי ואמיתי. אנו המנתחים, בהחלטה משותפת יחד עם המטופלים שלנו, נחיה את החיים הרגילים. את הניתוחים מהסרטים נשאיר לקולנוע.