תמונה תדמיתית לכתבה, החידושים מרחיקי הלכת הצפויים לנו ב-2018

הטרנדים החמים של 2018 – אילו חידושים מצפים לנו השנה בתחום ההזרקות?

מאת: פרופ' אייל וינקלר, מומחה לכירורגיה פלסטית

אני מאוד אוהב את תחום האסתטיקה, גם מפני שהחידושים והשכלולים לא חדלים להפתיע אותי. בשנים האחרונות, אני שמח על כברת הדרך המשמעותית והחיובית שעושה הרפואה מבחינה מדעית, ובעקבותיה גם על ההשלכות החברתיות. הנשים המודרניות כבר אינן מתביישות לשפר את הרגשתן ולספר על כך שבחרו לטפל באלמנטים בפנים ובגוף שמפריעים להן ופוגעים בביטחונן העצמי. נוסף על כך, גם בהיבט הטכני חלו שיפורים מרחיקי לכת, כאשר המדע שמאחורי ההליכים האסתטיים ממשיך להתקדם בקצב מסחרר ומציע זמני החלמה קצרים יותר לצד תוצאות טבעיות ואיכותיות יותר. 

בגלל המהירות יוצאת הדופן שבה התחום מתפתח, וכדי שנוכל כולנו לעמוד בקצב ולעקוב אחרי כל החידושים וההמצאות, בחרתי גם השנה לעשות סיכום של הטיפולים החדישים ביותר שיעזרו להפוך את השנה האזרחית החדשה לאחת הטובות. והפעם, אתמקד בעיקר בתחום ההזרקות, שבו התרחשו החידושים מרחיקי הלכת ביותר.

1. מילויים מותאמים לאזור הלחיים והשפתיים

חידושים מרחיקי הלכת הצפויים לנו ב-2018

הקמטים הם לא הסממן היחידי לעור מתבגר. ככל שאנחנו מתבגרים, כך מאבדים אזור הלחיים והשפתיים מנפחם. הלחיים הופכות להיות שקועות יותר והשפתיים הופכות דקות יותר. 

בעקבות אבדן הנפח בפנינו, נוצר עור עודף שנמשך כלפי מטה על ידי כוח הכבידה ותהליך זה גורם להופעתם של קפלים באזורים מועדים לפורענות, במיוחד מצדי האף ועד לקצוות התחתונים של הפה. קפלים אלה נקראים קמט אף-שפה, או nasolabial. כאמור, קמטי האף-שפה נוצרים בעיקר בעקבות אובדן נפח ואינם קשורים בתנועה של השרירים, ולכן בוטוקס הוא איננו פתרון אפקטיבי עבורם. נוסף על צניחת העור, אובדן הנפח בשפתיים, שמתחיל מסביבות גיל 40 והלאה, יוצר מראה מבוגר יותר כאשר הפתרון הוא לעבות אותן חזרה למצבן הטבעי.

החידוש המשמעותי ביותר בתחום הוא שהיום, ישנם חומרי מילוי מתקדמים אשר פותחו במיוחד לאזורי הפנים השונים ועד כה לא היו קיימים (חומרי העבר היו רכים מכדי שאפשר יהיה להשתמש בהם בעומק רקמת הלחיים, למשל). חומרים אלה מאפשרים לנו לספק פתרון לא-ניתוחי אפקטיבי ביותר לקמטי האף-שפה ולשפתיים, באמצעות הזרקה של חומרי מילוי. 

חומר המילוי החדש והייעודי לטיפול באזור הלחיים הוא קשה ועמיד יותר, ממלא את הנפח שאבד, עושה מעין הרמת פנים ומעלים את הקפל שנוצר בעקבות נפילת העור. אבל זה לא נגמר בזה – הפיתוחים האחרונים בתחום המילויים לא רק משפרים את פעולתו של החומר, אלא גם מאפשרים לו להחזיק מעמד למשך זמן ארוך יותר, אפילו עד שנתיים תמימות, מה שהופך את חומרי המילוי החדשים לחסכוניים מאוד.

באשר לשפתיים, הפיתוח של חומר מילוי רך, אלסטי ונעים למגע מאפשר מילוי מדויק שמשיב לשפתיים את המראה המלא שלהן מבלי חשש להתפתחות של סיבוכים.

2. מילויים... לעיניים?

מילויים לעיניים?

כאמור, ב-2018 נראה כל מיני שימושים חדשים לחומרי המילוי ואחד המפתיעים ביותר הוא סביב העיניים. השנה, במקום להסיר את השומן מהשקיות שמתחת לעיניים או לעבור ניתוח להרמת עפעפיים, אפשר יהיה להיעזר בחומרי מילוי כדי לעצב את האזור שמתחת לעיניים ולהשיב לעפעפיים את הנפח שאבד להן. כמו עם החומר החדש ללחיים, גם חומר המילוי הייעודי הזה נפרס בצורה שמתאימה באופן ספציפי לאזור ומאפשרת לנו לעצב אותו ללא ניתוח. 

3. סקין בוסטר ממשיך לצבור תאוצה

סקין בוסטר ממשיך לצבור תאוצה

אחד החידושים המתקדמים ביותר בתחום המילויים, שהחל את דרכו כבר בשנה שעברה וימשיך להתחזק גם השנה, הוא הסקין בוסטר, או וולייט. 

וולייט וסקין בוסטר הם חומרי מילוי חדשניים בעלי מרקם ייחודי של חומצה היאלורונית. החומר מוזרק לתת העור כך שביכולתו להעלים את הקמטוטים העדינים בפנים ולעזור ליצור מראה מתוח, אלסטי וצעיר יותר. החומר אינו מיועד ליצירת נפח, אלא מעודד יצירה של סיבי קולגן ואלסטין בעור ולכן שימוש חוזר ונשנה בחומרים אלו יחדש, בסופו של דבר, את הרקמות העמוקות ויעודד יצירה של עור חדש ורענן.

4. פיסול אף - יש דבר כזה?

פיסול אף יש דבר כזה? וינקלר קליניק

אפשר לשפר את מראה האף גם בלי ניתוח, במקרים מסוימים. לאחרונה החלה להתפשט המגמה המבורכת של הזרקת חומרי מילוי לאזור האף, שמאפשרים עיצוב של האף מבלי שיהיה צורך להישכב על שולחן המנתחים. 

עיצוב האף באמצעות חומר מילוי הוא טיפול אפקטיבי מאוד במקרים של תיקון בליטות, יישור של עצם האף, תיקון של אסימטריה באף, הרמה של קצה האף או מילוי של שקעים שנוצרו בצדי האף ומהווה פתרון מצוין למקרים בהם ניתוח אף אינו אפשרי מסיבות שונות.

5. בוטוקס 2.0

בוטוקס 2.0, אחד החומרים הפופולריים ביותר בתחום

למרות שהבוטוקס הוא עדיין אחד החומרים הפופולריים ביותר בתחום, עושה רושם שבקרוב נוכל ליהנות ממוצרים טובים יותר ומשופרים שיחליפו את הבוטוקס הוותיק. החומרים, שעדיין נמצאים בשלבי האישור שלהם, ככל הנראה ישווקו כבר השנה. כדי לדעת את כל הפרטים, נאלץ כולנו להמתין בסבלנות.

6. עיצוב וגינלי

תמונה לכתבה, עיצוב וגינלי

אמנם הוא איננו שייך לתחום ההזרקות, אבל לא יכולתי להתעלם מהטרנד הזה, שכבר צבר תאוצה רצינית בשנה שעברה, כאשר בארצות הברית מספר המטופלות בהליך זה זינק ב-23% לעומת 2016. לפי הדיווחים בתחום, הסטיגמה מתחילה להתמוסס, יותר נשים מוכנות לעבור טיפולים להגדלת הביטחון העצמי והנוחות שלהן באזור האינטימי והמומחים סבורים שהמגמה רק תלך ותגדל בשנה הקרובה. למתעניינות, לא מזמן פרסמנו מאמר שמפרט על הטיפול.