בדיקה עצמית: כך תדעו אם צריך לעבור מהזרקות להרמת פנים

טיפולי ההזרקות הקוסמטיות לשיפור מראה הפנים והצוואר הולכים ומתעצמים במהלך העשור האחרון. כך גם הטכנולוגיות הבלתי ניתוחיות ובהן חימום חיצוני על ידי אנרגיית גלי אולטרסאונד, קילוף ועוד. לצד השיפור המתמיד בחומרים המוזרקים ובהתאם לטכניקת ההזרקה, חל שיפור משמעותי בתוצאות הטיפולים השונים.

 

אולם לעיצוב הפנים על-ידי הזרקות יש גם חסרונות: הראשון, אפשרות ליצירת מראה לא טבעי ומוגזם, בעיקר כשההזרקה לא מבוצעת על-ידי איש מקצוע מנוסה. השני, ההזרקות מחייבות טיפול משמר, בדרך-כלל כל 6-9 חודשים. לא התמדתם? המצב יחזור לקדמותו. אבל הכי חשוב - במקרים של עודף עור משמעותי בעפעפיים או ב"נפילת הצוואר" וצניחת עור הפנים, לא יעזור שום תחליף או הזרקה. כאן נדרש ניתוח.

 

כשההזרקות כבר "לא עובדות"

לא מעט נשים בגילאי 50 (פלוס ומינוס) מגיעות אלי ומציינות בפתח דבריהן שאינן מעוניינות ב"פתרון רדיקלי כמו ניתוח". חלקן טופלו במשך שנים בחומרי מילוי ובוטוקס ואחרות לא טופלו כלל. רבות מהנשים "מקוות" שאני מזריק טוב יותר ולכן אצליח "לשפר" את ההזרקות במקומות שאחרים לא הצליחו. ההשוואה אמנם מחמיאה לי, אך איננה משנה את דעתי. כשנדרש ניתוח - מנתחים.

 

בדרך-כלל, אותם נשים מציינות גם שהזרקות כבר "לא עובדות" ולכן באו אלי. לעומתן, הנשים הפונות לראשונה בחייהן להתייעצות, משוכנעות שהזרקות יביאו לפתרון המיוחל מבלי שיזדקקו לניתוח. כשאני מציע לנשים אלה במיוחד לבצע ניתוח להרמת הפנים, התגובה המתקבלת היא בדרך-כלל תדהמה.

 

 

 

אז איך תדעי מתי ההזרקות כבר לא רלוונטיות ואולי כדאי לחשוב על פתרון כירורגי?

התחילי בבדיקה עצמית: שבי זקוף מול המראה והטי מעט את הסנטר כלפי מטה. בהביטך במראה שממול את צריכה להרים מעט את המבט. כעת עני על השאלות הבאות:

 

האם יש לי עודף עור בעפעפיים העליונים שמפריע או מונע את האפשרות לאפר את העפעף העליון?

האם מתחת לעפעף התחתון ישנן שקיות שומן בולטות או עודף של "שקיות עור"?

האם הלחי שלי שמוטה מתחת לאף ולצדי הפה ומכסה מעט את חלקה החיצוני של השפה העליונה?

האם קו צידי הלסת שלי מכוסה עד שהוא מטושטש על ידי הלחי הצנוחה?

האם מתיחה קלה של העור שמתחת ללסת לכיוון האוזן יוצרת אפקט משמעותי בהופעת קו הלסת ובהשבת מראה צעיר לפנים?

האם יש לי עודפים משמעותיים של עור ואולי שומן בחלק הצוואר המרכזי שמתחת לסנטר? או בצידי הצוואר לכיוון המחשוף?

 

אם התשובות לחלק או או למרבית מהשאלות היא חיובית, כנראה שהזרקות בלבד אינן הפתרון היעיל ביותר עבורך.

 

כל המצבים שתוארו בשאלות למעלה מתאימים לטיפול כירורגי בכדי להשיג תוצאה מיטבית, טבעית וארוכת טווח. הזרקת כמויות גדולות של חומרי מילוי או בוטולוניום טוקסין לא יביאו לשיפור המיוחל. להיפך, כאשר מגזימים בכמויות החומרים המוזרקים לפנים, מתקבל פרצוף עם מלאות מגוחכת באזור עצמות הלחיים וחוסר מוחלט של הבעה, זאת ללא שיפור בקו הלסת או הצוואר. במצבים אלה הפתרון היחיד לשיפור המצב הוא ניתוח להרמת פנים (פייסליפט), או קבלת המצב כפי שהוא, וזו אופציה מצוינת לגמרי.

 

ראוי לציין שבין הזרקות לניתוח ישנו עוד קו טיפולי – שימוש במכשיר מתקדם המאפשר כיווץ ומתיחה ללא ניתוח על ידי חימום הרקמות התת-עוריות. מכשירים כמו Ultherapy ומכשירי לייזר, יכולים, במצבים מסוימים, לתת מענה (חלקי אמנם) להידוק קו הצוואר והלסת.

 

נשים נרתעות כשמציעים להן מתיחת פנים

אז למה נשים נרתעות כשאומרים להן "מתיחת הפנים"? האמת, די בצדק. מתיחת הפנים זכתה בראשית שנות ה-80 למוניטין גרוע, והיו לכך סיבות לגמרי טובות. מספר טכניקות שהיו נהוגות אז בעולם ובארץ גרסו שיש למתוח במרץ את עור הפנים לצדדים ובכך גרמו לעיוות בפה ובתנוכי האוזניים, לצוואר מתוח יתר על המידה ובסך הכל למראה מנותח ובלתי טבעי. בנוסף, שילבו אותו עם פילינג שהוסיף גם הוא למראה הלא טבעי.

 

אלא שהטכניקה הזו הוחלפה בעשור האחרון למה שמוכר היום כניתוח להרמת הפנים, שמותיר מראה טבעי. עדיין מדובר בניתוח הנמשך שעתיים עד שלוש שעות, מתבצע בבית חולים ומחייב לילה של אשפוז. הניתוח גם מחייב החלמה (כשבועיים) ועלול להותיר מעט צלקות, ברובן נסתרות, אבל אלו מטשטשות בתוך חודשים ספורים.

 

ולא פחות חשוב, לניתוח הרמת פנים הולכים כשמרגישים מוכנים. ייעוץ אצל מנתח פלסטי, המיומן בניתוחי פנים, הוא שלב חיוני בדרך להחלטה. נשים העוברות את הניתוח מדווחות על שביעות רצון גבוהה. השיפור במראה הפנים, ניכר מהר, הפנים נראות טבעיות ולא מנותחות והתוצאה (שלא כמו בהזרקות) נשמרת לשנים רבות.

 

*פורסם באתר  Ynet- בריאות - טיפוח ויופי.