כך אתם יכולים להשפיע על הצלחת הניתוח הפלסטי שתעברו

מאת: פרופ' אייל וינקלר

חוזרים לאירועים ולטיפולים האסתטיים: שנת הקורונה (אנחנו מקווים) כבר מאחורינו, ואנחנו עם הפנים אל עונת החתונות והאירועים שתתחיל בתקווה בקרוב. ההתרגשות והרצון להיות בשיאנו בחתונה שלנו או של אחד הילדים (גם אני מחתן לראשונה השנה), היא ללא ספק בשיא. 
העונה המאושרת יחד עם הקיץ שאוטוטו מגיע מביאים לדרישה גוברת לטיפולים אסתטיים וניתוחים פלסטיים. הדרישה מתחלקת כרגיל בין טיפולי הזרקות או מכשור רפואי ובין ניתוחים להרמת פנים, הגדלת חזה, מתיחת בטן וכו'.  

כל אחד ואחת יבחרו את הרופא המומחה שינתח אותו. הדבר החשוב ביותר הוא לדעת שאנחנו בידיים טובות ומיומנות, שתפיסת הטיפול של הרופא מתאימה לזו שלנו ושהוא יעשה כל שביכולתו להגיע לתוצאה הניתוחית הטובה ביותר. 

כך המטופלים משפיעים על תוצאת הניתוח

מדי פעם אני נשאל האם למנותחים יש גם השפעה על התוצאה, וכיצד עליהם להתנהל כדי לשפר את הצלחת הניתוח או את ההחלמה? התשובות לשאלות הללו קשורות לסוג הניתוח ולמצב הרפואי האינדיבידואלי של כל מטופלת או מטופלת יחד עם זאת יש מספר כללים מומלצים לפני ואחרי ניתוח קוסמטי.

1. לשמור על ההנחיות. חשוב מאד לשמור על כל ההנחיות שניתנו לכם לפני הניתוח. אם סמכתם על המנתח או המנתחת שבחרתם שיבצעו את הניתוח ברמה הגבוהה ביותר תסמכו על המלצותיהם לגבי ההתנהגות שלכם לאחר הניתוח – הוראות המנוחה, התרופות, אופן הרחצה וההיגיינה. 

2. לא לעשן - עישון מזיק לבריאות וגם לניתוח. הפסקת העישון לפני ואחרי ניתוח היא קריטית לתהליך ההחלמה. עשן הסיגריות מפריע לאספקת הדם החיונית לריפוי אזור הניתוח. אי הפסקת עישון עלולה להגביר סיכון לסיבוכים בניתוח ולהארכת זמן ההחלמה והריפוי. 

3. להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים ושתייה מרובה. תזונה עשירת חלבונים מסייעת בהחלמה לאחר ניתוח ולכן מומלץ להוסיף לתפריט התזונה הרגיל חלבונים שנמצאים בגבינות, בחטיפי חלבון ובמעדני החלב השונים. כדאי להתחיל בכך שבועיים לפני הניתוח ולהמשיך שבועיים לאחריו. תוספת חלבונים מסייעת להחלמה, סגירת צלקות והפחתת הבצקות וכך גם שתייה מרובה של מים. 

4. להימנע מתוספי מזון הגורמים לדמם. כורכום הוא אחד התבלינים המוכרים לנו כמעכב קרישה בניתוח ולכן מומלץ להמנע מנטילתו בשבועות שלפני הניתוח. 

5. לא לוותר על מענה רפואי בתקופת ההחלמה. דאגו תמיד שיש ברשותכם את האינפורמציה לדרכי יצירת הקשר עם גורם רפואי זמין ומקצועי במרפאה שבה עברתם את הניתוח גם לאחר הניתוח. אם מופיע כאב עז, הפרשה, אודם, דימום או כל תופעה אחרת שאינה נראית לכם תקינה יש לדווח על כך למנתח או לאנשי הצוות שלו. אם הצוות הרפואי לא היה זמין עבורכם מוטב לגשת לחדר מיון לטיפול ראשוני. 

6. התייעצו עם הרופא. יש המון תרופות שעשויות לעזור במצבים רפואיים שונים אבל בהחלמה מניתוח יש להתייעץ עם הרופא לגבי כל תכשיר/תרופה שתרצו לקחת או למרוח. 

7. קחו בחשבון מצב של דיכאון אחרי ניתוח. תנודות במצב הרוח עלולות להתרחש בקצב מהיר בימים שלאחר הניתוח – מהתרוממות רוח ועד לחרדה, עצבות ואפילו דיכאון בשבועיים שלאחר הניתוח. אין מה להכנס לפאניקה – זה יחלוף. לרוב זה תקין לגמרי. החוויה הניתוחית גורמת להפרשת חומרים הורמונליים פנימיים שסוחפים את הגוף למערבולת רגשית. חלק מהחומרים יחד עם חומרי הרדמה גורמים לתחושת כיף והתרוממות רוח, אלו יכולות להתחלף במהירות עם קדרות, חרדה ודיכאון. שינויי מצב הרוח האלה יחלפו ונחזור לשגרה גם בתחום הזה. 

8. אל תשפטו מוקדם מדי. אסור לשפוט את התוצאה הניתוחית בימים הראשונים שלאחר הניתוח. האזור המנותח יהיה לרב בצקתי, נפוח, מלא שטפי דם ואלה משנים דרסטית את האנטומיה התקינה ואת המראה של האזור המנותח. 

9. אל תעסקו בהשוואות. כל אחד מאתנו מחלים שונה – אחת הולכת למספרה למחרת הניתוח והשנייה, לאחר אותו סוג ניתוח, זקוקה למנוחה של שבוע. קחו לעצמכם זמן למנוחה ואל תפלו להשוואות. כל אחד ואחת הם שונים: בסף הכאב, בקצב ההחלמה והריפוי. מה שקובע זו התוצאה הסופית.

*פורסם באתר Ynet - בריאות, טיפוח ויופי