האם בזכות הטרנד הזה לא נזדקן יותר?

במשך שנים, נשים בגיל העמידה היו המנוע שדחף קדימה את התפתחות ההליכים הקוסמטיים, אבל בשנים האחרונות דורות חדשים החלו גם הם להיות חלק מהכוח המניע. 

כמעט כל הרופאים שעובדים בתחום האסתטי מדווחים על עלייה במספר המטופלות בנות פחות מ-30, וחלקם אפילו מדווחים על מטופלות בנות פחות מ-25. הסיבה? לא מעט מבנות דור המילניום משוכנעות שיוכלו למנוע את תהליך הזדקנות העור אם רק יתחילו בטיפולים בגיל מוקדם יותר. 

האם אפשר להאט את שעון ההזדקנות?

לפני שנים לא כל כך רבות, הטרנד של טיפולים קוסמטיים בגיל מוקדם נחשב לשגעון חולף, אבל היום כבר ברור שיש בסיס לנהירה של צעירות לקליניקות האסתטיקה, ויש מחקרים שמצביעים על כך שהאסטרטגיה הזאת אכן עוזרת להאט או לפחות לדחות  מעט את תהליך ההזדקנות.

״אני חושב שטיפולים קוסמטיים יכולים גם לשמש כסוג של טיפולי מנע״, אמר ד״ר ראול אספרזה, רופא עם ניסיון עשיר ברפואה פלסטית, אסתטית ושיקומית. ״אני מאמין שהטכניקות המתקדמות שבהן אנחנו משתמשים הן פתרונות ממשיים לנשים וגברים שרוצים לעכב את ההיווצרות של קמטים עמוקים ואת צניחת העור״. 

ואכן, רבות מבנות דור המילניום לא מחכות לקמטים שיופיעו ולעור שיצנח, אלא נוקטות בגישה פרואקטיבית ומעדיפות לנסות למנוע את השינויים שמביא איתו הגיל. הרעיון של מניעת הבעיות לפני שהן יופיעו הוא חדש יחסית בתחום הרפואה האסתטית, וייתכן שהוא רעיון טוב. ״אבל״, מבהיר ד״ר ראול, ״למרות שאפשר לדחות את הקץ, עדיין לא הומצא הטיפול שיעצור את תהליך ההזדקנות לגמרי״.

טיפול מוקדם בסימני ההזדקנות

הגוף שלנו מתחיל לאבד מסת עצם בגיל 25 והתהליך הזה מתגבר משמעותית בסביבות גיל 35. הסיבה שאנשים מתחילים להבחין בקמטים כבר בשנות ה-30 לחייהם – למרות שמאז שנולדו הם צחקו והזיזו את שרירי ההבעה בפניהם – היא שעכשיו, בכל פעם שהם מזיזים את שרירי ההבעה לשריר יש פחות ופחות עצם שעליה הוא יכול לנוח אחרי הפעולה.

״לכן״, טוען ד״ר ראול, ״למעשה לא באמת מדובר בטיפול מונע, אלא בטיפול בסימני ההזדקנות המוקדמים שכבר החלו להופיע״. 

״הליכים שעושים שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו לייזר ואולטרסאונד למען שיפור איכות העור, מיצוק העור ועידוד יצירת קולגן ואלסטין, מאפשרים לנו לשפר את האלסטיות של הרקמה ולשמור על מראה צעיר לאורך זמן״, אומרת ד״ר מדי וינר, רופאה אסתטית עם הכשרה ברפואה פרמצבטית. 

ד״ר מדי מוסיפה שאין ספק שעדיף וקל בהרבה למנוע התפתחות של קמטים במקום לטפל בקמטים עמוקים ובעור שצנח, ולנסות להחזיר את השעון אחורה. למרות זאת, היא מסבירה שאי אפשר לקבוע שהטיפולים המוקדמים מתאימים לכולן, כי כל גוף מתבגר בצורה ייחודית לו ולכן הגישה הנכונה צריכה להתייחס לכל מקרה לגופו. 

ד״ר ראול מסכים עם ד״ר מדי ומדגיש, ״אם הקמט לא קיים, אפשר לעכב את ההיווצרות שלו על ידי טיפולים קוסמטיים ספציפיים. אם הקמט כבר קיים, אפשר לעכב את ההתקדמות ולצמצם את הנראות שלו על ידי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות״.

4 טיפולים שמתאימים לגילאים הצעירים יותר

1. חומצה היאלורונית. משמשת למילוי של קמטים וקמטוטים עדינים, לשיפור איכות העור ולפיסול האף ועצמות הלחיים.

2. סקין בוסטר. חומצה היאלורונית חדשנית עם מרקם ייחודי. החומר מוזרק לתת העור וביכולתו להעלים את הקמטוטים העדינים בפנים ולעזור ליצור מראה מתוח, אלסטי וצעיר יותר. זהו לא חומר שיוצר נפח, אלא כזה שמעודד ייצור של סיבי קולגן ואלסטין בעור. לכן, שימוש חוזר ונשנה בסקין בוסטר יחדש, בסופו של תהליך, את הרקמות העמוקות ויעודד יצירה של עור חדש ורענן. 

3. אולטרפורמר (Ultraformer). מכשיר מתקדם שמבוסס על טכנולוגיה שמהדקת את העור והרקמות בפנים ובצוואר. המכשיר פועל על אנרגיית גלי אולטרסאונד ומסוגל להחדיר אותם לעומק העור בלי לפגוע בפני השטח שלו. באמצעות החדרת אנרגיית חימום למעטפת השריר, נוצר כיווץ שגורם להרמה ולהידוק של האזור המטופל. אנרגיית גלי האולטרסאונד גם מעוררת את התגובה הטבעית של הגוף לייצר קולגן חדש ובריא, ובכך משפרת את מראה ואיכות העור לאורך זמן.

4. לייזר. טיפולי לייזר מתקדמים, כמו קליר ליפט, הם יעילים מאוד בשיקום מרקם העור ובשיפור הגוון והמוצקות שלו. הלייזר גם מפעיל תהליכים ביולוגיים טבעיים של ייצור מוגבר של קולגן בעור ובכך משפר את מראה העור לטווח הארוך. לאחר טיפולי הלייזר העור הופך רענן, חלק, מורם וזוהר יותר.

שיתוף

דילוג לתוכן